Oatly introduceert Oatgurt in Nederland: plantaardige yoghurt

Oatly, de marktleider in haverdrank, heeft onlangs een nieuwe lijn plantaardige producten gelanceerd in Nederland: Oatgurt. Dit product is een innovatief alternatief voor traditionele yoghurt, speciaal ontworpen om te voldoen aan de groeiende vraag naar duurzamere en diervrije opties.

Nederland, bekend als een land waar een groot deel van de bevolking – maar liefst 81% – wekelijks zuivel consumeert, is een ideale markt voor Oatgurt. Oatly speelt in op de behoefte aan plantaardige alternatieven met deze nieuwe lijn, die net als klassieke yoghurt, miljoenen levende bacteriën bevat die de darmflora ten goede komen.

De Oatgurt is volledig vrij van dierlijke ingrediënten, wat het niet alleen een ethische keuze maakt, maar ook een keuze die bijdraagt aan een vermindering van klimaatimpact. "Met Oatgurt bieden we een product dat perfect past bij het Nederlandse ontbijt. Steeds meer mensen kiezen bewust voor plantaardige opties en wij zijn trots dat we hieraan kunnen voldoen," vertelt Christiaan van Doornik, Managing Director van Oatly Benelux.

De Oatgurt is verkrijgbaar in drie heerlijke smaken: naturel ongezoet, vanille en bosbes. Elk komt in een bakje van 350 gram, ideaal voor diverse gebruiksmomenten zoals in muesli, smoothies, als dip of zelfs in kook- en bakrecepten. De verpakking is ontworpen met oog op duurzaamheid, zonder extra plastic deksel en volledig recyclebaar.

Oatly's introductie van Oatgurt is een belangrijke stap in de uitbreiding van het assortiment aan plantaardige producten op basis van haver. Het bedrijf blijft innoveren en biedt consumenten die geen dierlijke zuivel willen of kunnen consumeren meer keuzevrijheid.

Met een natuurlijke, frisse smaak en een romige textuur, belooft Oatgurt een favoriet te worden onder zowel de trouwe fans van plantaardige producten als nieuwe consumenten die duurzame alternatieven willen verkennen. Oatgurt is nu verkrijgbaar bij Albert Heijn en andere geselecteerde retailers.

Reacties

a month geleden
Wie heeft 'm al geproefd?

De beste producten met een positieve impact
Elke week de favorieten op ImpactPulse in je inbox

Ik doe ook mee!