MUD Jeans lanceert 's werelds eerste circulaire jeans met TENCEL™

In een belangrijke stap richting een afvalvrije toekomst introduceert MUD Jeans een innovatieve collectie circulaire jeans gemaakt met TENCEL™. Deze unieke samenwerking met TENCEL™ markeert een mijlpaal in de denimindustrie, waarbij duurzaamheid en stijl naadloos worden gecombineerd. De nieuwe collectie bestaat uit twintig modellen voor mannen en vrouwen en combineert gerecyclede denim, biologisch katoen, en TENCEL™ Lyocell vezels.

Wat is TENCEL™?

TENCEL™ is een merknaam van Lenzing voor lyocell, een 100% natuurlijk en zeer duurzaam materiaal. Het wordt gemaakt van cellulose uit eucalyptus hout uit duurzaam beheerde bossen, waarbij nieuwe bomen worden geplant ter vervanging van gebruikte. De productie gebeurt in een gesloten systeem, waarbij water en oplosmiddelen voortdurend worden gerecycled. TENCEL™ kleding staat bekend om zijn huidvriendelijkheid, vocht- en warmteregulatie, zijdeachtige glans, soepele valling en is bovendien volledig biologisch afbreekbaar.

'Easy on You, Easy on the Planet' campagne

Met de campagne 'Easy on You, Easy on the Planet', benadrukt MUD Jeans het comfort en de stijl van de collectie, met respect voor onze planeet. Jolanda Brink, CEO van MUD Jeans, zegt hierover: "Onze samenwerking met Lenzing gaat veel verder dan mode. Samen streven we ernaar producten te creëren die gewild zijn bij de consument en tegelijkertijd de aarde beschermen."

Samenwerking met Lenzing AG

Tuncay Kılıçkan, hoofd van Global Business Development voor Denim bij Lenzing AG, voegt toe: "Deze samenwerking met MUD Jeans vertegenwoordigt een reis naar circulaire mode, waarbij we de toekomst van mode opnieuw definiëren door het combineren van onze toewijding aan duurzaamheid met het vakmanschap van MUD Jeans."

Bezoek de pop-up experience

Vanaf 1 mei kunnen geïnteresseerden de zachtheid en perfecte pasvorm van de jeans zelf ervaren in de flagship store van MUD Jeans in De Groene Afslag, Laren, die tijdelijk wordt omgevormd tot een TENCEL™ pop-up experience. De collectie is ook verkrijgbaar bij geselecteerde retailers door heel Europa en online.

Reacties

De beste producten met een positieve impact
Elke week de favorieten op ImpactPulse in je inbox

Ik doe ook mee!